Jazzconcert op zaterdag 6 juli

13 juni 2024

Het concert van het Amsterdam Jazz Connection begint op zaterdag 6 juli 2024 om 20:00 uur, ontvangst vanaf 19:30 uur aan de Leidseweg 221 in Voorschoten (geen parkeergelegenheid). Als u er graag bij wilt zijn, meld u dan aan via info@vriendenvanberbice.nl. De prijs is slechts € 20,00 per persoon inclusief een pauzedrankje. U krijgt – zolang er plaats is – een bevestigingsmail van ons en informatie hoe te betalen.

In 2010 werd het trio  Amsterdam Jazz Connection (AJC) opgericht bestaande uit pianist Joost Swart, bassist Jeroen Vierdag en drummer Sebastiaan Kaptein. 

In Japan is het AJC inmiddels een gevestigde naam en maakte het trio reeds 5 succesvolle tournees langs alle grote steden. Van Tokyo tot Okinawa en van Osaka tot Hiroshima, met als een van de hoogtepunten een optreden op het befaamde Tokyo Jazz Festival.

Hun laatste album “Broadway Serenade” nam het AJC op met zangeres Francien van Tuinen en gitarist Jesse van Ruller. Na een succesvolle tournee in Japan in 2016 , werden ideeën voor een nieuw album geboren; uit liefde voor het Great American Songbook werden enkele van de mooiste Broadway stukken zorgvuldig geselecteerd en tot frisse en verrassende uitvoeringen bewerkt op het album “Broadway Serenade” onder de naam Amsterdam Jazz Connection featuring Francien van Tuinen.

Deze vier musici delen inmiddels een lange muzikale geschiedenis én een lange vriendschap. Zo brachten ze als de Francien van Tuinen Group in 2003 het album “A Perfect Blue Day” uit met eigen werk op het grensvlak van jazz en popmuziek. In de jaren daarna volgden vele optredens op de Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals.

21 jaar na de eerste cd opname speelt deze bijzondere groep van 4 musici nog steeds samen. Zij spelen in dit programma stukken van zowel het eerste als het tweede album en alles wat er tussendoor tot stand kwam.

Francien van Tuinen wordt beschouwd als een zeer avontuurlijke zangeres. Nadat ze in 1997 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won heeft ze een veelzijdig oeuvre opgebouwd. Ze bracht 8 albums uit, waarop ze als zangeres en componist boeiende verhalen vertelt en haar publiek weet te raken.

Pianist Joost Swart staat bekend om zijn natuurlijke manier van improviseren. Naast zijn eigen groep Tetra speelde hij in de afgelopen jaren in het trio van de Italiaanse bassist Massimilliano Rolff waarmee ze tours maakten door Italië, Portugal en China, met als hoogtepunt optredens in de Blue Note Shanghai en Beijing.

Bassist Jeroen Vierdag speelt zowel basgitaar als contrabas en beweegt zich in vele muziekscenes, zoals pop, jazz, Braziliaans en latin. Hij maakt deel uit van de succesvolle band The Ploctones. Zijn veelzijdigheid en flexibiliteit maken van hem een door velen gewaardeerde en zeer geliefd bassist.

Drummer Sebastiaan Kaptein maakte eind jaren 90 furore met Jamesz, een trio met 2 gitaren en percussie waarmee hij de Dutch Jazz Competition in 2000 won. Zo’n 15 jaar geleden emigreerde hij naar Okinawa, Japan, en sindsdien is hij is een veelgevraagd drummer in Zuidoost Azië.