Rozentea

Op zaterdag 30 juni 2012 is de eerste Rozentea gehouden op buitenplaats Berbice! Tijdens deze bijzondere middag konden alle donateurs van het rozenadoptieplan voor het eerst komen kijken naar de bloeiende rozen in het rosarium waarvoor mejuffrouw Begeer eind jaren zestig de basis heeft gelegd. De acht nieuw aangeplante rozenbedden stonden vol met geurende rode, donkerroze, lichtroze en witte bloeiende rozen. Ook de oude rozenbedden stonden er prachtig bij. De vrijwilligers van Berbice hadden ervoor gezorgd dat de rozentuin er op z’n best uitzag. De gasten genoten zichtbaar van de bijzondere plek en de rust die de rozentuin uitstraalt. Het weer werkte die middag goed mee, er vielen slechts een paar verdwaalde regendruppels maar voor de rozentuin vormt dat uiteraard geen bezwaar.

De sfeer was die middag heel bijzonder: bloeiende en geurende rozen in een ommuurde rozentuin die weer herleeft, de 17e eeuwse oranjerie die was voorzien van mooie, nieuw geschilderde donkergroene luiken en 17e eeuwse blokfluitmuziek van het Barokensemble Berbice. Voor deze bijzondere gelegenheid waren veel dames gekleed in mooie jurken met bijpassende hoeden waardoor de sfeer Engels aandeed. In de oranjerie stond een lange tafel die prachtig was gedekt en was overladen met de zgn. ‘Baksels van Berbice’.

Er was een grote verscheidenheid aan taarten, cakes en rozencupcakes die waren gebakken door enthousiaste vrijwilligers, fraai gedecoreerd met handgemaakte rozen van marsepein/fondant. Deze ‘Baksels van Berbice’ vielen goed in de smaak. Aan het einde van de middag was dan ook bijna alles uitverkocht en resteerden slechts enkele kruimels. De opbrengst van de verkoop van de taarten komt volledig ten goede aan het onderhoud van de rozentuin op Berbice.

Onze rozenspecialist Aart Westdijk (Duraroos) was aanwezig met een stand en gaf deskundig advies over rozen en het onderhoud daarvan. Er konden ook diverse struik- en stamrozen worden gekocht en menigeen ging dan ook met een nieuwe roos naar huis.

Rozentea