Expositie 12 & 13 november

28 oktober 2016

In het weekend van 12 en 13 november zullen twee leden van de Voorschotense Kunstkring hun werk exposeren in de oranjerie van Berbice in het kader van de open atelier route. De Voorschotense Kunst Kring neemt daarmee deel aan de week van de kunst. Als u als bezoeker de houten paddenstoelen volgt vanaf de hoofdingang, komt u bij de rozentuin en de oranjerie. De openingstijden van de expositie zijn op beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur. Fietsen mogen op de oprijlaan worden geparkeerd, maar niet vóór de portierswoning. De exposerende kunstenaars zijn Gerrie Brust Bijmolt en Ella van Elck. Hieronder kunt u met hen kennismaken.

Onder de toepasselijke noemer Flora zal Gerrie Brust Bijmolt werken op papier tonen tijdens de open atelierroute van de Voorschotense Kunstkring. Zij maakt schilderingen van papier op papier van bomen en struiken, collages van geabstraheerde delen van planten en viltstifttekeningen van bloemen. Een deel van haar werk is gedrukt op fine art papier in een kleine oplage. Gerrie is tevens lid van de Haagse Kunstkring. In het pand van de HKK op de Denneweg 64 in Den Haag heeft zij ook haar atelier dat op afspraak is te bezoeken (06 21 61 53 35). Op haar website zijn foto’s te zien van haar werk en kunt u achtergrondinformatie over de kunstenares en haar werk lezen.

Hiernaast is een foto afgebeeld van werk dat zij tijdens de open atelierroute in Voorschoten zal exposeren. De titel is: Het betoverde bos #4, en het werk maakt deel uit van een serie van 4 prints die zij ook zal exposeren. Techniek: print op fine art papier, formaat: A4.

Ella van Elck is al “een leven lang creatief,” maar schildert pas sinds 1990 toen een kennis zijn schilderwerken in haar huis met groot succes exposeerde. Door zijn aquarellen werd zij zo gegrepen dat ze voorzichtig begon met aquarelverf. Nu werkt zij voornamelijk met olieverf, wat zij een geweldig medium vindt. Ella houdt van de technieken van oude meesters en werkt graag met een onderschildering van ruwe omber met wit om schaduwen en positie vast te leggen. Daarna volgt de invulling met kleur, dit alles in olieverf.

Haar onderwerpen zijn soms minder traditioneel en er spreekt vaak humor uit. Zo hebben kippen soms gelakte nagels en dragen varkentjes soms een rokje. Zij werkt in opdracht en geeft ook privélessen en workshops in Wassenaar of op locatie. Op haar website zijn foto’s te zien van haar werk en kunt u achtergrondinformatie over de kunstenares en haar werk lezen. Welke werk zij gaat laten zien op 12 en 13 november is nog een verrassing!

 

Meer artikelen