Aankondiging Dag van het Kasteel, 16 Mei

2 mei 2016

In totaal 14 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland nemen deel aan deze dag met een afwisselend programma in de Landgoederenzone, een groene oase in de zo drukke Randstad. Dit jaar is het thema ‘Proef het verleden’ en Berbice gaat dat letterlijk invullen! Op 16 mei, Tweede Pinksterdag, zet Berbice de poort open van 10.00 tot 16.00, en bent u van harte welkom. Wij vertellen boeiende verhalen over het verleden en heden en u kunt uitrusten met koffie en taart bij onze zonnige oranjerie.

Het park (niet rolstoelvriendelijk) is die dag toegankelijk voor bezoekers, het huis niet. U kunt wel bewonderen hoe de restauratie aan de buitenkant van het hoofdhuis geslaagd is. Aan de binnenkant zullen we nog vele jaren moeten werken. In de oranjerie kunt u koffie of thee met iets lekkers erbij gebruiken. Bij de oranjerie staat ook de imker, dhr. Valentijn, met honing van de Berbice bijen en misschien mag u proeven voor u wat potjes van deze gouden lekkernij mee naar huis neemt. Bij de oranjerie begint ook elk uur een rondleiding, startend om 11 uur, de laatste om 15 uur. Om 14.30 is er een speciale rondleiding over het herstel van het leifruit.

Tijdens de Dag van het Kasteel is een bezoek aan Buitenplaats Berbice gratis. Op andere dagen heeft u de lidmaatschapskaart van Het Zuid-Hollands Landschap nodig om in het park te mogen wandelen. Honden zijn niet toegestaan. Het beste is om Buitenplaats Berbice tijdens deze dag lopend, met openbaar vervoer of met de fiets te bereiken. In de nabije omgeving van de locatie zijn de parkeermogelijkheden langs de openbare weg voor auto’s zeer beperkt.

Breng 16 mei, naast Buitenplaats Berbice, ook een bezoek aan Buitenplaats Beresteijn (fiets 500 m), Duivenvoorde (4 km) of De Paauw in Wassenaar (6 km). Via de onderstaande website kunt u fietsroutes downloaden voor deze dag, of een andere dag dat u erop uit wilt, en u vindt over elk deelnemend landgoed verder informatie en een handige PDF die u kunt downloaden:
http://www.geschiedenisvanzuidholland.nl/eropuit/dag-van-het-kasteel-2016-

Andere nuttige links: