Dag van het Kasteel 25 mei

10 mei 2015

In totaal 14 landgoederen in Zuid-Holland nemen deel aan deze dag met een afwisselend programma. Deze landgoederen liggen aan de zgn. Landgoederenzone, een parelsnoer met prachtige buitenplaatsen en kastelen, een groene oase in de zo drukke Randstad.  Op 25 mei, Tweede Pinksterdag, zet ook Berbice de poort open van 10.00 tot 16.00, en bent u van harte welkom.

Het park (niet rolstoelvriendelijk) is die dag toegankelijk voor bezoekers, het huis niet.  In de oranjerie kunt u koffie of thee met iets lekkers erbij gebruiken.  Bij de oranjerie is er ook een demonstatie bloemschikken met rozen.  Daar begint ook elk uur een rondleiding, startend om 11 uur, de laatste om 15 uur.  Om 12.30 en 14.30 zijn er twee speciale rondleidingen over het herstel van het leifruit.

Tijdens de Dag van het Kasteel is een bezoek aan Buitenplaats Berbice gratis. Op andere dagen heeft u de lidmaatschapskaart van Het Zuid-Hollands Landschap nodig om in het park te mogen wandelen.Voor enkele activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Bereikbaarheid
Het beste is om Buitenplaats Berbice tijdens deze dag lopend, met openbaar vervoer of met de fiets te bereiken. In de nabije omgeving van de locatie zijn de parkeermogelijkheden langs de openbare weg voor auto’s zeer beperkt.
Openbaar vervoer ;Bus 45, halte Zilverfabriek, vanaf  Station Voorschoten

Fietstip
Breng 25 mei, naast Buitenplaats Berbice, ook een bezoek aan Buitenplaats Beresteijn (fiets 500 m), Duivenvoorde (4 km) of De Paauw in Wassenaar (6 km). Beleef de geschiedenis, picknick in een kasteeltuin, luister naar muziek, volg rondleidingen of kies zelf!

Voor meer informatie over de Dag van het Kasteel zie de websites van de geschiedenis van Zuid-Holland en de landgoederenzone