De entree van de buitenplaats

6 augustus 2019

Als u een poosje niet langs bent geweest, dan vallen de veranderingen op zodra u de oprijlaan oploopt. Ten eerste is het  toegangshek aan de weg  prachtig gerestaureerd: het staat hersteld en fris in de verf, zelfs met goud te pronk, en de lantaren bovenop het hek is teruggeplaatst. Ook de bestrating van de oprijlaan en het lagere gedeelte van het hek zijn aangepast.

Voorbij de portierswoning aan de rechterkant staat nu een kapschuur, gebouwd in stijl met prachtige zgn. “makelaartjes”, de houten versieringen aan de nok. Nog steeds kunt u op tuinwerkzaterdagen, elke 1e zaterdag van de maand, kaphout kopen voor uw eigen kachel of open haard. Nu ligt het hout droog op kopers te wachten!

Aan de linkerkant van de oprijlaan stond enkele jaren terug nog een bouwvallig houthok dat leunde tegen het scheve schuurtje waar Mej. Begeer haar auto pleegde te parkeren. Een roodborstje bouwde daar elk jaar zijn nest en hield in het voorjaar, druk twitterend, iedereen op afstand. Deze maand is daar een voortuintje gemaakt, een waardig entree voor de bewoners van het appartement op de eerste verdieping van het hoofdhuis. Cortenstaal randen scheiden grind en gras, Vlijtige Liesje en Agapanthussen in potten zorgen voor kleur.

Verderop aan het eind van de oprijlaan, staat een oude tuinvaas met beplanting weer  te pronk in het gras. Het is duidelijk zichtbaar dat de tijd sinds het overlijden van Mej Begeer, dit jaar 10 jaar geleden, niet heeft stilgestaan. De entree van de buitenplaats weerspiegelt dit nu ook.