Design thinking als middel in de wetenschap

24 september 2014

In het Weekend van de Wetenschap geeft Lopezlap op 5 oktober twee gratis workshops Design thinking als middel in de wetenschap in de oranjerie van Berbice. Meld je aan via weekendvandewetenschap@lopezlab.com.

De workshop
Lopezlab organiseert tijdens het weekend van de wetenschap een creatieve en informele workshop voor professionals en liefhebbers van kennis en wetenschap. Door middel van door o.a. Edward de Bono ontwikkelde instrumenten, kunnen deelnemers kennis maken met en inzicht krijgen in een andere manier van vraagstelling in onderzoeksprocessen, in de zichtbaarheid en de wetenschappelijke impact van onderzoek en in het publieksbereik.

Het kader
Design-thinking mag dan abstract klinken, toch geniet het momenteel een doorbraak in de wereld van kennis en in het bedrijfsleven. De kunst om anders te kijken naar de behoeften van mensen, de aanpak van problemen en de functie van kennis en producten, zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen. Ontwerpers als Daan Roosegaarde maken momenteel wereldwijd furore met de combinatie van wetenschap en design. Ook gelauwerde schrijvers, zoals Alain de Botton en Edward de Bono pleiten voor een alternatieve aanpak van inhoudelijke vraagstukken in de bedrijfsleven, waarbij intuïtie en emotie een rol kunnen spelen.

Doelgroep
Medewerkers van kennisgerichte organisaties, studenten en een algemeen publiek. Minimale leeftijd: 18 jaar.

Locatie
Oranjerie Buitenplaats Berbice, Voorschoten.
Dit is niet alleen een inspirerende historische omgeving, middenin een van de oudste oranjeries van Nederland, maar ook gerelateerd aan het onderwerp van de workshops. Bewoners van buitenplaats Berbice waren hun tijd ver vooruit.

Structuur van de workshop
Duur: 3 uur
Aantal deelnemers per workshop: maximaal 10
Aantal workshops: er worden 2 workshops gegeven tijdens ‘Het weekend van de wetenschap’

zo 5 oktober, 10.00 – 13.00 uur
zo 5 oktober, 14.00 – 17.00 uur

Inschrijven
Deelnemen aan de workshop is gratis.
Deelnemers moeten zich van tevoren inschrijven op: weekendvandewetenschap@lopezlab.com
Op de dag zelf, zonder aanmelding vooraf deelnemen, behoort niet tot de mogelijkheden.

Extra’s
Er zullen design- en wetenschappelijkverantwoorde drankjes en hapjes aanwezig zijn.

Over Lopezlab
Lopezlab is een communicatie- en ontwerpbureau, met een hart voor kennis, cultuur, natuur en milieu. Lopezlab combineert een analytische en intuïtieve aanpak ten aanzien van het ontwerp en ontwikkelingsproces. We werken met cliënten samen in iedere stap van het maakproces, we vinden uit wat de drijvende kracht is achter een organisatie, en nemen deze onderliggende ideeën en motivaties mee in het resultaat.