Rozentea 28 juni 2014

11 juli 2014

Op 28 juni vond de derde rozentea plaats. Ook deze keer was het weer een mooie dag met veel bezoekers, taart en mooie rozen.
De bezoekers genoten zichtbaar van de bijzondere sfeer, de rozen, de muziek van het flluitensemble en het prachtige weer. Het “prieel” van het muziekensemble was prachtig versierd met klimopranken. Er was ook veel belangstelling voor het leifruit.

Het taartenbuffet was een lust voor het oog. De gasten konden amper kiezen uit alle bijzondere baksels. Dit jaar vonden ook de hartige hapjes gretig aftrek. Er zijn weer veel nieuwe rozen geadopteerd en er is veel geld opgehaald met de verkoop van brocante, taarten, koffie en thee. Van dit laatste kunnen nieuwe gereedschappen (goede schoffels en rozenharkjes) voor het rosarium worden gekocht. 

Het is heel bijzonder om te zien hoe een vaste groep vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor een bijzonder evenement dat recht doet aan de authenticiteit van Buitenplaats Berbice. Met de opbrengst van de rozentea kunnen we weer nieuwe rozenbedden aanplanten in het najaar dus de vrijwilligers hebben genoeg te doen.

Foto’s: René Zoetemelk en Jan Willem van Borselen

Meer artikelen