Rozentea Berbice 2016

8 juli 2016

Op 25 juni 2016 werd op Buitenplaats Berbice voor de vijfde keer de Rozentea gehouden, het eerste lustrum dus! Zoals alle voorgaande jaren waren de rozenadoptieouders èn aspirant adoptieouders uitgenodigd om naar de rozen in bloei te komen kijken. Maar dit keer waren voor het eerst ook degenen die dit jaar ‘Vriend van Berbice’ zijn geworden, uitgenodigd. De rozentuin zag er dankzij het werk van het rozenteam weer prachtig uit!

Meer rozen dan vorig jaar stonden prachtig in bloei want er zijn dit voorjaar ook vier nieuwe rozenbedden ingeplant met de rozen Just Joey (zalm), Peaudouce (licht geel), Frohsinn (oranje) en Superstar (licht rood) waardoor er 16 (!) vakken met rozen te zien waren. De sfeer was zeer ontspannen en iedereen genoot zichtbaar. De dames droegen zomerse jurken en velen hadden bijpassende hoeden waardoor er een Engelse tuinsfeer ontstond.

Wat ook zeer heeft bijgedragen aan een bijzonder geslaagde middag waren de rijk versierde en heerlijke taarten, cakes en hartige taarten. Vanwege het lustrum hadden de ‘baksters van Berbice’ zichzelf overtroffen en er stonden maar liefst 43 (!) zelfgebakken taarten, cakes en quiches op het taartenbuffet! De opbrengst van de verkoop van deze ‘baksels’ van Berbice komt (evenals vorige jaren) geheel ten goede aan de instandhouding van de rozentuin. Iedereen liet zich de koffie en thee met een taartje of cake goed smaken en velen lieten het niet bij één taartpunt. Zoals een genietend echtpaar tevreden opmerkte: “Wat een ontspannen en heerlijke middag; de enige stress is keuze stress als je al die taarten ziet! “

Ook de rozenadoptie kan zich gelukkig nog steeds verheugen in een goede belangstelling. Er werden maar liefst 65 nieuwe rozen geadopteerd! Deze komen te staan in het nieuwe rechthoekige bed dat we dit najaar gereed gaan maken en in november hopen in te planten met Superstar.

Het bekende barok fluitensemble Berbice bracht prachtige muziek uit de 16e, 17e en 18e eeuw ten gehore onder de wilg hetgeen de idyllische sfeer verhoogde. Het weer zat mee met een temperatuur van rond de 19 graden en het was gelukkig droog. Er had nog wat zon bij gekund (die kwam eerst aan het eind van de Rozentea, rond 16.30 uur) maar de 130 gasten hebben zich prima vermaakt. We kunnen terugkijken op een geslaagd lustrum van de Rozentea. Bijgaand een foto impressie. Tot volgend jaar juni!