Rozentea op Berbice, 24 juni

14 juni 2017

Op zaterdag 24 juni 2017 wordt voor de 6e keer de Rozentea op Berbice voor de ‘adoptie-ouders’ en ‘aspirant adoptie-ouders’ van de rozen op Berbice georganiseerd. Iedereen die één of meer rozen heeft geadopteerd of wil adopteren is van 14.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom om de rozen te komen bekijken en te genieten van de bijzondere sfeer van de buitenplaats Berbice. Op deze middag is het uiteraard ook mogelijk om nieuwe rozen te adopteren (€ 5 per rozenstruik) waarmee de rozentuin in stand kan worden gehouden en nieuwe rozen kunnen worden aangeschaft.

In de 17e eeuwse oranjerie wordt koffie, thee en limonade geschonken en er zijn diverse soorten bijzondere zelfgebakken taarten en cakes te koop. Uiteraard zijn er ook bijzondere rozencakes waarin echte rozenblaadjes (onbespoten!) en rozenwater is verwerkt. De opbrengst komt geheel ten goede aan de instandhouding van de rozentuin.

In de rozentuin staat ook onze imker, dhr. Valentijn, met honing van de Berbice bijen en misschien mag u proeven voor u wat potjes van deze gouden lekkernij mee naar huis neemt.

Deze middag wordt wederom muzikaal omlijst door het inmiddels bekende barokensemble Berbice dat een repertoire 16e, 17e en 18e eeuwse muziek ten gehore zal brengen. Dames worden uitgenodigd om zomerse jurken en hoeden te dragen die passen in de sfeer van een Engelse teaparty. Dit is uiteraard niet verplicht maar wel leuk! (de heren mogen natuurlijk ook hoeden dragen). Dit jaar is er een klein wedstrijdelement: degene die het mooiste outfit/hoed draagt krijgt een prijs en een eervolle vermelding. Dit geldt voor zowel dames als heren.

De ‘rozenadoptie-ouders’ worden verzocht om zich voor deze exclusieve Rozentea aan te melden bij Jeannette van Borselen (jwvborselen@casema.nl) onder vermelding van het aantal gasten. Dit met het oog op de aantallen taarten en cakes die door de vrijwilligers gebakken en gedecoreerd worden.

We hopen uiteraard op een prachtige zomerse middag!

NB Er is geen parkeergelegenheid op Berbice en langs de Leidse weg is de parkeergelegenheid in de bestaande parkeervakken (dus niet in de bermen op fietspaden of op de stoep) zeer beperkt. Geadviseerd wordt zo veel mogelijk met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer te komen.

•Openbaar vervoer: Bus 45, halte Zilverfabriek,Voorschoten

Rozen en oranjerie

Meer artikelen