‘Upstairs Downstairs’ zondag 28 aug Uitverkocht

22 augustus 2016

LET OP: Beide voorstellingen ‘Upstairs Downstairs’ van 11 uur en 14 uur zijn uitverkocht!  Wegens grote belangstelling zijn beide voorstellingen in de voorverkoop uitverkocht. Er zijn dus helaas geen kaarten meer te koop bij aanvang van de voorstelling op de buitenplaats! Omdat de oranjerie maar een beperkt aantal zitplaatsen heeft, kunnen we helaas ook geen stoelen bijplaatsen.

Op zondag 28 augustus a.s. wordt de voorstelling ‘Upstairs Downstairs’ gespeeld door het Plantsoentheater in de historische oranjerie. Als bezoekers maakt u deel uit van het decor van buitenplaats Berbice als theaterlocatie. U wordt een half uurtje van te voren ontvangen met koffie en thee, waarna  de voorstelling begint. Een uur later volgt de afsluiting met drankje en mogelijkheid tot napraten met de acteurs.

Het Plantsoentheater neemt met “Upstairs Downstairs” de sociale verhoudingen tussen de hedendaagse ‘meid’ en de ‘mevrouw’ onder de loep. Wie zijn de ‘dienstmeisjes’ anno 2016? Is het nu de kinderoppas, de werkster of de mantelzorger? De werkrelatie in particulier dienstverband wordt bekeken met humor en ironie: in jonge tweeverdiener-huishoudens mét of zonder kinderen, of bij ouderen die een hulp aan huis hebben. Deze hilarische en herkenbare theaterproductie van Het Plantsoentheater haalde meer dan 35 uitverkochte voorstellingen. De tekst is geschreven door Jurre Bussemaker, en Karina Kroft voert de regie over het spel van de actrices Sheila Lever & Marijke Schipper. Citaat uit het Leidsch Dagblad: “Vorm van de voorstelling is bijzonder. Het is een keuze om de bezoekers bij het spel te betrekken. De actrices hebben ons snel te pakken!”

De Vrienden van Berbice zullen ook in de toekomst speciale bijeenkomsten organiseren op Berbice. Deze zomer heeft u kunnen genieten van concerten op het grote grasveld en toneel in de oranjerie. Op deze website en in de Nieuwsbrief van de Vrienden zult u kunnen lezen over verdere plannen.

 

Meer artikelen