Tuinzaterdag maart

5 maart 2014

Tegen 10u00 was het nog akelig rustig maar zeer kort daarna stroomde het terrein vol met vrijwilligers. Een grote groep heeft zich op het sprokkelhout, de klimop en de bramen gestort in de voortuin. Kort voor de koffie werd contact gemaakt met de werkers op het schiereiland. Ook de begroeide bult naast de hoofdingang bleek niet bestand tegen alle gehark en gespit.

Beide stukken van de voortuin zien er nu zeer begaanbaar uit zodat de aanplant in de tweede helft van maart vlot kan verlopen. Ook het uitbaggeren van de voorvijver mag geen probleem meer zijn want het bestelde grijpertje op rupsbanden kan er nu goed bij. Tussen de bedrijven door zijn er nog 18 peertjes geplant, experimenterend met snoeihoogte en -diepte (ook de wortels moesten het ontgelden).

Het voorjaarszonnetje gecombineerd met weinig wind heeft zeker bijgedragen aan de arbeidsvreugde. We hebben zowaar buiten in de zon koffie kunnen drinken met alweer overheerlijke taart. Gelukkig kwam er daarna een wolk om ervoor te zorgen dat iedereen nog een uurtje aan het werk ging.

Foto René Zoetemelk

Restauratie Zocherpark

Meer artikelen