Tuinzaterdag september

7 september 2014

Het gonsde gisteren van de activiteiten op Berbice en alles in het teken van het eerste lustrum, het boek en OMD. Het lustrum werd mooi gevierd. Er waren twee heerlijke taarten met een 5 en de jongste en oudste vrijwilliger mochten de taarten aansnijden. Liesbeth en Jaap persten er voor ieder een stukje uit en we waren met velen! 
Daarvoor en daarna is stevig doorgewerkt. Tot ver in de middag kropen er vrijwilligers door de bosjes in de voortuin. De bijlslagen bleven ook maar klinken en de duizenknopers verrichten in stilte hun werk. Die morgen waren er al veel paden in het rosarium onkruidvrij. Toch moest er nog een team schoffelaars aan de slag om de laatste loodjes te doen. Ze gingen nijver aan de slag en ze stelden er een eer in om de laatste sprietjes om te leggen. Maar wie deed er niet zijn best, allemaal ons bewust dat het er vrijdag en zaterdag piekfijn uit moet zien.

Vrijdagmorgen de officiële boekpresentatie, vrijdag in de namiddag een feestje voor de vrijwilligers en zaterdag ‘open huis’ in de tuin, het rosarium, de oranjerie en op de steiger!
We hopen dat we veel boeken verkopen zowel in het dorp als op Berbice.