Tweede Pinksterdag, Dag van het Kasteel op Berbice

22 mei 2023

Op tweede Pinksterdag, dit jaar 29 mei, is het Dag van het Kasteel. In heel Nederland zijn dan Kastelen en Buitenplaatsen opengesteld voor bezoekers. 
Ook de buitenplaats Berbice zet dan haar poorten open voor bezoekers. De buitenplaats is open van 10 uur in de morgen tot 4 uur in de middag. U kunt uw fiets parkeren langs de oprijlaan; voor auto’s en honden is de buitenplaats niet toegankelijk. Ook blijft die dag het hoofdhuis gesloten. Wel kunt u een kijkje nemen in een van de oudste oranjerieën, die Nederland rijk is.
Wij ontvangen alle bezoekers graag met koffie en taart (gratis), natuurlijk is er ook limonade voor de kinderen. Er zijn rondleidingen door het park en alleen op deze dag ook door het park van het (voormalige) Koetshuis van Berbice. Er worden verhalen verteld over de belangrijke bewoner uit de 17e en 18e eeuw, Pieter de la Court, die de fruitmuren liet bouwen. Op die dag kunt u ook een kijkje nemen bij een fruitmuur langs het Nicolaespad, die thans gerestaureerd wordt. Als het meezit zullen ook de eerste rozen bloeien in het Rosarium. Onze imker Frans Valentijn zal er zijn met honing van Berbice en planten voor in uw tuin.
Kortom een feestelijke dag en een bezoek zeker waard.

U bent welkom!