Uit het gastenboek!

17 september 2016

Gelukkig kan ik ook dit jaar weer een rozig verslag beginnen over een stralende Open Monumentendag op Berbice. Om 10 uur stonden de taarten prachtig uitgestald, de koffie rook heerlijk, de Berbice boeken/ brocante en rozencertificaten wachtten op nieuwe eigenaars, de parasols wapperden vrolijk boven de zitjes, de banners hingen bij het hek en de eerste wandelaars en fietsers kwamen nieuwsgierig door de poort. De kabouter was er klaar voor, en de rondleiders ook. Om 4 uur stond de teller op 640 bezoekers en kon een voorzichtig begin worden gemaakt met de restauratie van Jan Poelaert. Maar wie zou u beter kunnen vertellen over deze dag dan de bezoekers zelf? Hieronder volgt een selectie uit de ruim 60 commentaren uit ons gastenboek.

“Geweldig dat dit in Voorschoten mag blijven bestaan, heel veel succes met de verdere renovatie!

Wat een leuke speurtocht voor de kinderen!

Fantastisch Berbice zo mooi te mogen zien: vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!

Heerlijk in de rozentuin gezeten met een lekker taartje…

Fantastische rondleiding van meer dan een uur door Marjoleine! Zeer interessant! We hebben het mooie boek gekocht en gaan ons verdiepen in deze mooie buitenplaats. Veel dank.

Dat we zoiets nog in Voorschoten hebben. Wat een trots bezit.

( van een tuinclub uit Rotterdam): Schitterend wat deze vrijwilligers hier tot stand brengen! Het enthousiasme spat er af, daar zijn we diep van onder de indruk! Graag komen we volgend jaar onze geadopteerde rozen bewonderen!

De taarten waren heerlijk. Hopelijk kunnen we in de toekomst ook een keer in het huis kijken.

Bezoek met dochter en nichtje die een verslag gaan maken voor het vak CKV. Erg mooi om dit een keer te zien.

Wat een heerlijkheid zo dicht in de buurt. Paddenstoelen die je de weg wijzen. Ik kom zeker terug.

Die arme kabouter! En dat in zo’n prachtig park. (Het kabouterfietsje had nu een slot nadat bij een eerdere OMD zijn fietsje was gestolen. M)

Complimenten voor de gids Michel, echt klasse!

Hoezee voor alle vrijwilligers: jullie doen geweldig werk (en bakken lekkere taarten!). Ga vooral door met jullie goede werk.

Verrassend zo’n mooi buiten! Dank ook voor de boeiende uitleg over het leifruit door Hennes. Veel succes met alle werk dat nog gedaan moet worden.

Een erg interessante en leuke middag gehad op Berbice, ook voor de kleinkinderen. We komen zeker terug!

We hebben genoten van de mooie, interessante en inspirerende rondleiding… wat een passie, Houd vol 🙂 en houdt de rozen bloeiend.

Wat zal ik met andere ogen kijken als ik hier langsfiets! Wat is het hier mooi!”

Bezoekers van Berbice, dank voor de vriendelijke woorden en dank ook voor de bijdragen. Na jullie vertrek zijn de vrijwilligers in een grote kring in het avondzonnetje gaan zitten om nog even na te genieten. Blote voeten in het gras, glaasje witte wijn en luisteren hoe de stilte weer terugkeert. Even op je lauweren rusten, moet kunnen, toch? Morgen gaan we weer met frisse moed verder!

MKH