Zomerstorm en wandelen

3 september 2020

Na de lange hete periode was het zo verfrissend toen het eindelijk afkoelde in Voorschoten. Maar de zomerstorm in de laatste week van augustus maakte een spectaculair slachtoffer op Berbice. Uitgedroogde grond en de bomen volop in het blad: er moest iets mis gaan. Gelukkig heeft de buitenplaats een beschermengel.

Vanaf de weg gezien links naast het hoofdhuis stond een oude esdoorn met twee armen. Rond half drie in de nacht is hij gevallen, rakelings langs de voorkant van het huis en de luiken. Als een omhelzing vielen de twee armen van de boom om de goudenregen die daar stond. Het was heel apart om de trillende goudenregen de volgende ochtend boven de massieve esdoornstammen uit te zien steken!

In het weekend van 12 en 13 september zijn er dit jaar geen OMD activiteiten op Berbice. U kunt echter wel met uw ZHL lidmaatschapskaart en als Vriend van Berbice zoals gewoonlijk, en nu met inachtneming van de huidige RIVM richtlijnen, een wandeling maken in het park. Behalve als het weer zo gaat stormen want dan is de poort gesloten i.v.m. gevaar voor wandelaars!

Meer artikelen