28 juni rozentea op Berbice

18 juni 2014

Op zaterdag 28 juni a.s. wordt er (voor de 3e keer) exclusief voor de ‘adoptie-ouders’ van de ruim 900 rozen op Berbice een bijzondere Rozentea georganiseerd. Iedereen die één of meer rozen heeft geadopteerd is van 14.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom om de rozen te komen bekijken en te genieten van de bijzondere sfeer van de buitenplaats Berbice.

In de 17e eeuwse oranjerie wordt koffie, thee en limonade geschonken en er zijn diverse soorten zelfgebakken taarten en cakes te koop. Uiteraard zijn er ook bijzondere rozencupcakes waarin echte rozenblaadjes (onbespoten!) en rozenwater is verwerkt.

Deze middag wordt wederom muzikaal omlijst door het inmiddels bekende barokensemble Berbice dat een nieuw repertoire 17e en 18e eeuwse muziek ten gehore zal brengen. Dames worden uitgenodigd om zomerse jurken en hoeden te dragen die passen in de sfeer van een Engelse teaparty. Dit is uiteraard niet verplicht maar wel leuk!

Op deze middag is het uiteraard ook mogelijk om nieuwe rozen te adopteren (€5 per rozenstruik) waarmee de volgende fase van het rosarium kan worden gerealiseerd. Ook dit najaar willen we namelijk weer graag een aantal nieuwe vakken met rozen vullen.

De ‘rozenadoptie-ouders’ worden verzocht om zich voor deze exclusieve Rozentea aan te melden bij Jeannette van Borselen (jjvborselen@casema.nl) onder vermelding van het aantal gasten. Dit met het oog op de aantallen taarten en cakes die door de vrijwilligers gebakken én gedecoreerd worden.

Wil je graag naar de rozentea maar heb je nog geen rozen geadopteerd? Doe dat dan nog snel via de rozenadoptie pagina!

We hopen uiteraard op een prachtige zomerse middag!

Nb. vanwege de restauratie van het hoofdhuis is parkeren met de auto uitsluitend buiten het terrein mogelijk in de bestaande parkeervakken langs de Leidseweg (dus niet in de bermen, fietspaden of op de stoep). Geadviseerd wordt zo veel mogelijk met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer te komen.

Rozentuin

Meer artikelen