Tweede Rozentea

25 juli 2013

Op 29 juni 2013 organiseerden we voor de tweede keer de Rozentea  voor degenen die een roos geadopteerd hebben. Er waren naar schatting 150 rozen adoptieouders gekomen die nieuwsgierig waren geworden naar hoe het rosarium er dit jaar bij zou staan. De natuur was dit jaar een paar weken later met alles en het aantal rozen dat in bloei stond was dan ook minder dan vorig jaar. Maar het enthousiasme en de sfeer waren er niet minder om! De vrijwilligers hadden hard gewerkt om te zorgen dat de tuin er goed uit zag.

Er waren door de vrijwilligers wel 25 verschillende taarten en cakes gebakken, gedecoreerd met rozen van marsepein.

Het was een lust voor het oog en er werd veel verkocht en gegeten… De dames waren weer zoals vorig jaar gekleed in zomerjurken en droegen fraaie hoeden, wat de Engelse sfeer zeer ten goede kwam. Er was dit jaar voor het eerst in de oranjerie, naast de mogelijkheid van het adopteren van nieuwe rozen, ook brocante te koop. Een aantal mensen had antieke vazen, glaswerk en kleine gebruiksvoorwerpen ter beschikking gesteld voor het goede doel. De vrijwilligers kopen van de opbrengst nieuw tuingereedschap voor de rozentuin. Er was veel belangstelling voor de brocante, dat prachtig was uitgestald in de voormalige tuinmanswoning van de oranjerie.

Er werden tijdens de Rozentea maar liefst 170 nieuwe rozen geadopteerd, een zeer mooi resultaat! Aart Westdijk van Duraroos was aanwezig voor advies en verkoop van rozen in pot. Ook dit jaar werd de Rozentea muzikaal weer opgeluisterd door het Berbice barok fluitensemble dat aanvankelijk in de oranjerie speelde maar vanwege het aangename weer al gauw verder ging in de tuin onder de oude wilg. Bijzonder was nog dat markies de Canteclaer van Barneveldt aanwezig was en de aanwezigen op gezette tijden onderhield met zijn poëmen waarin Berbice en de rozen een hoofdrol vervulden.

Kortom, een zeer geslaagde Rozentea met veel bezoekers, prachtig weer en een uitstekende sfeer!

 

 

Een week na de rozentea waren de rozen weer op schema en bloeiden zij volop!

Meer artikelen