Vooraankondiging Rozentea 27 juni

31 mei 2015

Op zaterdag 27 juni 2015 wordt (voor de 4e keer) voor de ‘adoptie-ouders’ én ‘aspirant adoptie-ouders’ van de rozen op Berbice een bijzondere Rozentea georganiseerd. Iedereen die één of meer rozen heeft geadopteerd of wil adopteren is van 14.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom om de rozen te komen bekijken en te genieten van de bijzondere sfeer van de buitenplaats Berbice. We hopen uiteraard op een prachtige zomerse middag!

In de 17e eeuwse oranjerie wordt koffie, thee en limonade geschonken en er zijn diverse soorten zelfgebakken taarten en cakes te koop. Uiteraard zijn er ook bijzondere rozencupcakes waarin echte rozenblaadjes (onbespoten!) en rozenwater is verwerkt. De opbrengst komt geheel ten goede aan de instandhouding van de rozentuin.

Deze middag wordt wederom muzikaal omlijst door het inmiddels bekende barok ensemble Berbice dat een nieuw muziek repertoire uit de 17e en 18e eeuw ten gehore zal brengen. Dames worden uitgenodigd om zomerse jurken en hoeden te dragen die passen in de sfeer van een Engelse tea party. Dit is uiteraard niet verplicht maar wel leuk!

Op deze middag is het uiteraard ook mogelijk om nieuwe rozen te adopteren (€5 per rozenstruik) waarmee de volgende fase van het rosarium kan worden gerealiseerd.  U kunt ook on-line al één of meerdere rozen adopteren. Ook komend najaar en voorjaar 2016 willen we namelijk weer graag een aantal vakken met rozen vullen. Op de pagina over de restauratie van de rozentuin kunt u meer lezen over de planning en de soorten rozen.

N.B. Mede door de restauratie van het hoofdhuis en de portierswoning is parkeren met de auto uitsluitend buiten het terrein mogelijk in de bestaande parkeervakken langs de Leidseweg (dus niet in de bermen, fietspaden of op de stoep). De parkeermogelijkheden langs de openbare weg voor auto’s zijn echter zeer beperkt. Geadviseerd wordt zo veel mogelijk met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer te komen (Bus 45, halte Zilverfabriek,Voorschoten). Honden zijn helaas niet welkom.

Meer artikelen